• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Zvezde letališča

Decembra je rekordno leto 2018 je Fraport Slovenija proslavil s številnimi aktivnostmi. Pri tem jim je pomagala agencija Promotiva.

Kratek opis akcije: V letu 2018 je preko ljubljanskega letališča potovalo največ potnikov v njegovi zgodovini, več kot 1,8 milijona. Ta mejnik je želel Fraport Slovenija (upravljavec letališča) praznovati s tistimi, ki so zanj najbolj zaslužni – svojimi zaposlenimi, poslovnimi partnerji in seveda potniki. Za vse skupine je zato pripravil posebne vsebine s sporočilom: »Zaključujemo leto rekordov, dosegli smo jih z vašo pomočjo. Vi ste naše zvezde! Naj bo blesteče tudi vaše leto 2019!«

Poleg oglasnih površin in medijev na letališču je bil tudi potniški terminal okrašen z velikimi zvezdami prazničnih barv, potniki pa so lahko uživali v zvezdniškem tretmaju. Podarjali so jim prednostni prehod varnostne kontrole, vstop v poslovni salon in nego dlani v letališkem butiku, njihove brbončice pa razvajali s piškoti in šampanjcem. Čas so si lahko krajšali tudi z zabavnima animacijama Mash Machine, za posebno presenečenje pa je poskrbel karikaturist, ki je potnikom ustvaril njihove karikature. Pika na I je bil obisk Božička s pomočniki, ki je razveselil čakajoče na let. Dogajanje je bilo ujeto na video, ki so gal premierno predstavili na družabnih omrežjih, na ogled pa je tudi na spletni strani letališča in na letaliških monitorjih: 

Poslovnim partnerjem se je Fraport Slovenija zahvalil s šampanjcem in domačimi piškoti ter tiskanimi in elektronskimi voščilnicami. Zvezde letališča so tudi zaposleni, zato so se v primernem stilu družili na interni novoletni zabavi z zvezdniško rdečo preprogo s fotografom, rekord pa so proslavili s polnočno torto. V decembru jih je na delovnem mestu presenetila Božičkova snemalna ekipa, kjer so skupaj ugotavljali, kdo je za njih zvezda letališča, najboljši odzivi pa so se zbrali v videu, ki so si ga zaposleni lahko premierno ogledali na zabavi.

Elementi akcije: video na družbenih omrežjih (Facebook in Youtube), letaliških medijih in na spletni strani letališča, plakati, oglaševanje na družabnih omrežjih, praznična instalacija in animacije v potniškem terminalu, interna komunikacija (zabava za zaposlene, interni video, objave na intranetu), novoletne voščilnice, darila, e-novičnik

Predstavnici naročnika: Monika Jelačič, Brigita Zorec

Agencija: Promotiva

Direktor projekta v agenciji:  Grega Antolin

Produkcijska hiša: Videovsebina: Oblikovalnik (Jure Plešec)

Režiser: Jure Plešec

Fotografija:  Andrej Kronovšek, Igor Sukur in Sanja's Visuals

Grafično oblikovanje: Litaforma in iProm

Karikaturist: Boris Oblak

Igralci: Grega Antolin, Matej Brunšek, Matic Stocca, Lana Radon in potniki ter zaposleni na letališču

Trajanje akcije:  december 2018

Avtor: Promotiva
Naročnik: Fraport Slovenija

Oceni