• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Radi #DelimoNasmehe

Agencija Saatchi & Saatchi je za HOFER zasnovala oglaševalsko akcijo, ki razkriva praznične radosti in nas spodbuja, da #DelimoNasmehe.

Kratek opis akcije: Izvor prazničnih radosti razkriva motiv darilnih škatel, zloženih v logotip HOFER, v najvišji pa se skriva pletena zimska kapa. Motiv tako nadaljuje praznično zgodbo televizijskega oglasa na ulicah preko svetlobnih vitrin in digitalnih LCD zaslonov. Nasmehe pomagajo deliti tudi posebni piškoti, ki so jih poimenovalo »nasmeškotki«. Njihovo prvo serijo so v keksarni Delakorda spekli člani ekipe HOFER. Kot pravijo v agenciji, Nasmeškotek nasmeh pričara kar trikrat: tistemu, ki ga kupi, tistemu, ki ga prejme, in otrokom, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji, katerim so namenjena sredstva od prodaje »nasmeškotkov«. Zapakirani so v prenovljeno embalažo, da jih je v prazničnem času enostavnejše podariti. Do konca leta na družbenih omrežjih Facebook in Instagram poteka posebna aktivacija zbiranja sredstev s pomočjo delitev nasmejanih javnih objav, označenih z #DelimoNasmehe in/ali #Nasmeškotek. Vsaka objava prispeva 1 evro k skupni donaciji od prodaje »nasmeškotkov«.

Elementi akcije: televizijski oglasi, svetlobne oglasne vitrine, digitalni LCD zasloni na Slovenski cesti v Ljubljani, plakati, tiskani oglasi, spletno oglaševanje, interni kanali (spletno mesto hofer.si, letak, e-novice, aktivnosti na prodajnih mestih), komunikacija na družbenih omrežjih (Facebook in Instagram), odnosi z mediji

Predstavniki naročnika: Karmen Ravnikar, Mojca Kastelec, Andrej Hrovat, Nastja Vražič in Nina Praprotnik

Direktorica naročnika: Špela Petač

Vodja projekta: Petra Hočevar

Asistentka projekta: Sanja Radič

Izvršni kreativni direktor: Toni Tomašek

Umetniška direktorica: Špela Drašlar

Tekstopisca: Toni Tomašek in Siniša Šafarić

Izvedbeni oblikovalci: Matjaž Škufca, Siniša Šafarić in Jasna Vejselović

Vsebine na družbenih omrežjih in odnosi z javnostmi: Špela Pregl, Urška Jakša in Karmen Havliček (MSL)

Fotografija: Suzan Gabrijan

Scenograf: Miha Ferkov

Medijska agencija: Starcom, iPROM

Produkcijska hiša: Super16

Glasba: Santa Baby, Daniela Andrade

Trajanje akcije: november in december 2018

Avtor: Saatchi & Saatchi Ljubljana
Naročnik: Hofer Slovenija

Oceni