• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Digital A.R.K.

Renderspace je svoje poslovne partnerje tik prek napovedanim koncem sveta presenetil z duhovitim paketom.

Namen akcije in njeni cilji: Maji so nam grozili z apokalipso – in to v času, ko je naš digitalni jaz skoraj pomembnejši od tistega v realnem svetu. Po apokalipsah menda nič ni več tako, kot je bilo, vseeno pa tudi po začetku nove dobe želimo ohraniti stik s svojo spletno prisotnostjo. Zato je nova Noetova barka digitalna – Digital A.R.K.

Rešitev/strategija: Digital A.R.K. je zbiral prijave na digitalno Noetovo barko in izbrancem tudi v postapokaliptičnem svetu omogočal, da ohranijo svoj digitalni jaz. Ker smo upravičeno pričakovali, da v tem temnem svetu prihodnosti ne bomo spletno prisotni s pomočjo servisov, ki jih uporabljamo danes, smo za izbrance pripravili alternative, ki po funkcionalnosti ne zaostajajo za obstoječimi, imajo pa eno veliko prednost: digitalni svet posnemajo v analognem, tako da za delovanje ne potrebujejo današnje spletne infrastrukture.

Digital A.R.K. želi prikazati vpetost digitalnega okolja in digitalne prisotnosti posameznika v celoto, ki nas obkroža, služi pa tudi za ilustracijo, kako smo vedenjske vzorce, ki so nastali skozi čas, prenesli na digitalne platforme, ohranili pa isto osnovno mehaniko – komunikacijo.

V okviru projekta Digital A.R.K. so izbranci – Renderspaceovi naročniki – prejeli digitalno Noetovo barko tudi v fizični obliki: analogne ekvivalente danes najbolj uporabljanih spletnih servisov, s katerimi lahko storitve, ki jih uporabljajo vsak dan, prenesejo tudi v morebitni postapokaliptični svet.

Elementi akcije/projekta:
Spletno mesto: digitalark.info

Sodelujoči:
Vodja projekta v agenciji: Jernej Špende, Andreja Počkaj

Kreativni direktor: Tonči Klarić

Tekstopisec: Sanja Petrovič, Peter Šepetavc

Oblikovalec: Omar Quintero Solis 

Avtor: Renderspace
Naročnik: Renderspace

Oceni