• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Poklici prihodnosti

Pristop je za Slovensko zavarovalno združenje zasnoval oglaševalsko akcijo, ki mlade opozarja na pomembnost pokojninskega zavarovanja.

»Upokojitev je čas za potovanja, počivanje in uživanje. Razen za tiste, ki za pokojnino ne začnejo varčevati dovolj zgodaj. Njih čakajo Poklici prihodnosti,« pravijo na Pristopu.

S kampanjo želijo mlade opozoriti na pomen pokojninskega varčevanja. »Novi« poklici skoraj zagotovo nikoli ne bodo obstajali, čeprav bi po besedah snovalcev akcije prav prišli vsem, ki bodo za varno starost ob pokojnini potrebovali dodaten zaslužek. Narejeni so namreč po meri starejših, izhajajo iz njihovih posebnosti in zanimivih navad. 

Vzpostavili so »zaposlitveni portal« Poklici prihodnosti in najprej pritegnili pozornost z napovedjo razkritja delovnih mest prihodnosti, ki pa so se nato izkazala za vse prej kot to. Med poklici se najdejo na primer nasvetilistka kot svetovalka za zdravo modo, ki živi po načelu »Obleka naredi zdravega človeka«, skleporolog, ki vreme čuti v sklepih, nadzorna kamera pa s svojega balkona vedno budno spremlja dogajanje v soseski.

V poklicih prihodnosti se je preizkusil Tilen Artač in se kot vajenec pri izkušenih mentorjih skušal naučiti njihovih veščin, a mu to nikakor ni uspelo. Nastali so trije videi, ki gledalce nasmejijo, hkrati pa opozorijo na neobetavne napovedi nižanja pokojnin in tako spomnijo na varčevanje.

Elementi akcije: spletna stran, spletni videi, komunikacija in oglaševanje na družbenih omrežjih, spletno oglaševanje

Predstavnik naročnika: Maja Krumberger

Naročnik :Slovensko zavarovalno združenje gospodarsko interesno združenje

Agencija: Pristop 

Vodja projekta: Katja Grosman

Tekstopisci: Eva Gjörek, Tjaša Derstvenšek, Primož Zanoškar in Tilen Artač

Digitalni strateg: Primož Zanoškar

Svetovalka za družbena omrežja: Tjaša Derstvenšek

Oblikovalec: Urban Zotel

Produkcijska hiša: JocoHud Prodakšn

Medijska agencija: D'Agency

Odnosi z javnostmi: Uroš Štanc

Trajanje akcije: od 23.10. do 5.12. 2018

Avtor: Pristop
Naročnik: Slovensko zavarovalno združenje

Oceni