• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Spar To Go – recept za popoln obrok

Futura je za Spar Slovenija pripravila oglaševalsko akcijo ter osvežila komunikacijski ton in podobo Sparove lastne znamke Spar To Go.

Z akcijo Spar predvsem mladim sporoča, da ni važno, kateri del dneva je in česa so si danes zaželeli. V trgovinah Spar in Interspar jih vedno čakajo jedi za vse okuse. Akcija se je začela s televizijskim oglasom, kjer spremljamo tipičen dan glavne junakinje. Na koncu se izkaže, da se ji je mudilo v službo in da je zaposlena na oddelku Spar To Go.

Kot so povedali v agenciji, televizijski oglas ponazarja in združuje dve ključni sporočili oglaševalske akcije. »Prvo sporočilo je, da lahko kupci v trgovinah Spar in Interspar vsak dan najdejo izvrstne jedi, pripravljene v trgovini iz najbolj svežih sestavin vrhunske kakovosti. Drugo sporočilo pa je hiter življenjski tempo, zaradi katerega pogosto nimamo časa, da bi si pripravili okusen obrok. Spar nam sporoča, da za vse to poskrbijo oni.«

Spar se je povezal tudi s slovenskim raperjem Nipkejem, ki je posnel pesem »Popoln lajf«. V njej se sprašuje, kakšen je pravzaprav recept za srečno življenje. Lepa žena, poln žep? Odgovor je: ne. »To so tiste male malenkosti, ki štejejo in nas dopolnjujejo. Pesem in videospot sta bila pozitivno sprejeta, na YouTubu je videospot že po dnevu od izida pristal na 1. mestu lestvice najbolj priljubljenih videospotov v Sloveniji,« pravijo v Futuri. Akcija je s številnimi nagradnimi igrami in akcijami potekala tudi na Sparovih družbenih omrežjih.

Elementi akcije: osvežitev celostne grafične podobe, televizijski oglas, tiskani oglas, plakati, svetlobne vitrine, glasbeni videospot Popoln lajf, spletno oglaševanje, družbena omrežja, aktivacija na Škisovi tržnici

Agencija: Futura DDB

Predstavnici naročnika: Janja Štular in Nina Šumi

Direktorica naročnika v agenciji: Mija Gačnik Krpič

Kreativni direktor: Boštjan Napotnik

Umetniški direktor: Robert Križmančič

Oblikovalec: Iztok Perko

Vodja projekta: Anuša Žagar

Sodelujoči pri projektu: Gregor Firbas, Goran Lang in Nino Bavčar

Produkcijska hiša: Super 16

Režiser: Mark Pirc

Glasba: Nipke in Damjan Jović

Avtor: Futura DDB
Naročnik: Spar Slovenija

Oceni