• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Gorenje – Prava izbira za chefe

Agencija Epic je za Gorenje pripravila akcijo s kuharskim mojstrom Binetom Volčičem v glavni vlogi.

Opis akcije:Aparati Gorenje si skupaj s tekmovalci delijo prizorišče največjega kuharskega šova pri nas. Bine Volčič, eden medijsko najbolj prepoznavnih kuharskih chefov v Sloveniji, priporoča aparate Gorenje vsem, ki si v svoji kuhinji želijo učinkovitosti in zanesljivosti. Izbranim aparatom je dodelil poseben naziv Chefova zvezda.

»Pri zasnovi videov smo sledili filozofiji Gorenja »Life simplified«, vendar na bolj sproščen in drzen način, saj je bila želja naročnika pritegniti tudi mlajšo populacijo in poskrbeti, da se videi vtisnejo v spomin gledalcem. Zato smo Bineta Volčiča postavili v določene nenavadne situacije zunaj kuhinje, kot so Triglav, motor in glasna zabava. V naslednjem kadru smo jih povezali z lastnostmi izdelkov,« pojasnjuje Jure Ule, vodja projekta.

Namen akcije je bil po pojasnilu agencije ohraniti in povečati prepoznavnost blagovne znamke, predvsem med mlajšo populacijo. Namen je tudi povezava znamke s kuharsko oddajo MasterChef. Slednje je bilo po besedah agencije malo težje, saj so morali to storiti brez pravic za uporabo logotipa in imena Masterchef, torej izključno preko Bineta.

»Bine za spremembo ni postavljen v kuhinjo, kjer smo ga vajeni, ampak v drugačne, zabavne situacije. Vsak video izpostavi prednosti izbranega izdelka skozi to situacijo. Ton komunikacije je komičen, bistvo pa je povedano v prvih petih sekundah, kar je izjemna prednost spletnega videa. Na voljo smo imeli le en snemalni dan,« je povedal Matic Kogovšek.

Elementi akcije: spletno mesto, spletni video, spletno in televizijsko oglaševanje, družbena omrežja

Predstavnik naročnika: Maja Iljaž

Agencija: Agencija Epic

Vodji projekta v agenciji: Jure Ule in Matic Kogovšek

Tekstopiski: Barbara Brodnik in Eva Štrus

Oblikovalca: Žiga Kolar in Jasmina Rojko

Spletna stratega: Borut Kračan in Miša Podpečan

Produkcijska hiša: Studio 7

Trajanje akcije: 5. april 2018 – do sredine junija

Avtor: Epic
Naročnik: Gorenje

Oceni