• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Pony se vrača

Po več kot petdesetih letih od proizvodnje prvega kolesa Rog Pony se letos na ceste vrača nova generacija tega legendarnega kolesa. Uvodno kampanjo in aktivnosti ob predstavitvi novega, starega, ponyja je pripravila komunikacijska agencija ZADRGA.

Kratek opis akcije: Kampanja ob lansiranju novega ponyja se deli na tri ključne faze – grajenje skupnosti, predprodajo in pričetek redne prodaje.

Vse marketinške aktivnosti so bile v prvi fazi komuniciranja usmerjene v vzpostavitev Rogovih lastnih komunikacijskih kanalov (primarno Facebook). S kombinacijo zabavne in nostalgične vsebine »funstalgije« so vzpostavili skupnost oboževalcev, ki so se z nostalgičnim kvizom lahko popeljali tudi v dobre stare čase originalnega ponyja.

Prihod novega ponyja so pri Zadrgi pospremili z nagradno igro Tony čaka pony, v kateri »horsehead« Tony čaka na svoje novo kolo. Uporabniki so Tonyjevo strpno čakanje lahko spremljali 24 ur na dan in ob tem podali svojo napoved prihoda kolesa.

Pravilen datum je bil hkrati uradni začetek spletne predprodaje omejene prve izdaje novih koles Rog Pony – First Edition, ki ga je najavil medijsko odmeven novinarski dogodek. Predprodajo je podkrepila spletna kampanja z za YouTube prilagojenimi oglasi. Z začetkom nove kolesarske sezone se začne redna prodaja in z njo dokončna vrnitev novega, starega, ponyja.

Elementi akcije: spletna stran, digitalna aktivacija, komunikacija na družbenih omrežjih s poudarkom na Facebooku, oglasi na YouTubu, spletno oglaševanje, tiskovna konferenca, tiskani oglasi

Predstavnik naročnika: Rok Lesjak

Agencija: ZADRGA

Vodja projekta v agenciji: Jurij Vahtar

Kreativni direktor: Matjaž Požun

Kreativni direktor (digital): Gregor Šebijan

Tekstopisec: Zmago Žnidaršič

Art direktor: Dejan Miletič

Oblikovalca: Tjaša Pogorevc in Robert Rošker

Družbena omrežja: Sportanzo

Fotograf: Matjaž Ambriško

Produkcijska hiša: Baza Media

Medijska agencija: OMG Slovenija

Trajanje akcije: od novembra 2016

Prenova logotipa

Spletna aplikacija Nostalgija TV

Spletna akcija Tony čaka Pony

Akcijska spletna stran za prednaročilo

Predstavitveni dogodek

Videa iz spletne akcije Pony se vrača

Avtor: Zadrga
Naročnik: Gor kolesa

Oceni