• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Virtualni poleti Planica 2015

Zavarovalnica Triglav je ob koncu letošnje zime in ob zaključku skakalne sezone uporabnikom postregla z novo in čisto posebno izkušnjo: omogočila je edinstveno izkušnjo smučarskih skokov s pomočjo Oculus Rifta - virtualnih 3D očal.

Kratek opis akcije: Zavarovalnica Triglav je ob koncu letošnje zime in ob zaključku skakalne sezone uporabnikom postregla z novo in čisto posebno izkušnjo: omogočila je edinstveno izkušnjo smučarskih skokov s pomočjo Oculus Rifta - virtualnih 3D očal. Gre za prvi primer simulacije skokov v virtualni resničnosti v Sloveniji. Izkušnja z virtualnimi 3D očali je trenutno daleč najboljši približek dejanskemu skoku na planiški velikanki - legendarnem prizorišču v dolini pod Poncami, kjer skakalci zaključijo tekmovalno sezono.

Platformo so tri mesece razvijali strokovnjaki iz podjetij Pristop in Art Rebel 9 v okviru skupnega razvojnega VR projekta WinterWings. Celovita izkušnja obsega vizualni del, ki ga nudi najnovejša različica naprave Oculus Rift, gibanje, ki natančno posnema gibanje skakalca, in 3D prostorski zvok prek slušalk.

Izkušnjo rekordnega poleta z Oculus Riftom je Zavarovalnica Triglav kot dolgoletni partner Smučarske zveze Slovenije omogočila ljubiteljem smučarskih skokov v Planici in v Cityparku.  Več informacij na www.planica.tv.

Elementi akcije: dogodki z možnostjo preizkušanja Oculus Rifta za medije, smučarske skakalce in športne navijače, spletna stran www.planica.tv, promocijski video, odnosi z javnostmi, aktivnosti na družbenih omrežjih

Predstavniki naročnika: Tjaša Kolenc Filipčič, Luka Pušnik, Ana Obreza, Sašo Sever, Alenka Bešter in Uroš Kuzmič

Direktorica naročnika v agenciji: Ana Putrih

Vodja projekta v agenciji: Mojca Uršič

Digitalna stratega: Jernej Špende in Peter Šepetavc

Kreativni direktor: Blaž Vuk

Tekstopisca: Jernej Špende in Luka Bajs

Art direktor: Matija Kocbek

Oblikovalec: Denis Lelić

Odnosi z javnostmi: Meta Mežnar in Tjaša Jazbinšek

Digitalni odnosi z javnostmi: Peter Šepetavc in Maša Butara

Vodji projekta Planica.tv: Mojca Uršič in Amadea Šoln

Event managerja: Katja Sever in Andrej Kogoj

Vodja produkcije: Damjana Grošelj

Tehnični razvoj virtualne platforme: Art Rebel 9 (Matjaž Požlep, Sebastian Požlep, Kristjan Hlaj, Andrej Bizjak, Klavdij Juvan, Predrag Petrovič, Sašo Bogdanov in Matija Zupančič)

Snemanje in montaža:  Samo Premrn

Glasba: Anže Rozman

 

Avtor: Pristop in Art Rebel 9
Naročnik: Zavarovalnica Triglav

Oceni