• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Moj mali je zvezda

DigiGRAL je ustvaril zabavno aplikacijo, z namenom povečati prepoznavnost blagovne znamke DM Babybonus.

Namen akcije:

DM je želel povečati vpis v program Babybonus in povečati prepoznavnost blagovne znamke DM Babybonus program, s katerim tako nosečnicam kot staršem otrok starih do 3 leta ponujajo različne ugodnosti in presenečenja. V digiGRALu so dobili nalogo ustvariti zabavno aplikacijo, ki bo motivirala uporabnike za večkratno uporabo aplikacije in jih spodbudila k deljenju s prijatelji in znanci preko e-pošte in družbenega omrežja Facebook.

Rešitev oz. strategija:

Rodila se je zvezda – aplikacija Moj mali je zvezda, DM baby Juke Box. Aplikacija je uspela inovativno združiti prijazen in preprost uporabniški vmesnik za obdelavo fotografije obraza, programsko rešitev za združenje fotografije obraza z vnaprej posnetim 3D videom in hkratnim sproženjem YouTube posnetka, sledenje fotografije obraza točkam na videoposnetku ter animacija obraza skladno s posneto plesno točko.

Aplikacija na podlagi datuma rojstva otroka z lestvice Billboard najde glasbeno svetovno uspešnico za izbran datum, nato pa jo predvaja kot ozadje 3D plesni točki – videospotu otroka, katerega obraz je izbrana fotografija uporabnika. Ko otroček odpleše svojo plesno točko v predvajanem videospotu, uporabnik lahko sodeluje v nagradni igri in deli svoj posnetek plesa preko e-pošte ali Facebooka. Sodelovanje in uporaba aplikacije nista pogojena s Facebook všečki.

Rezultati:

Čeprav je aplikacija najprej spodbujala vnos datumov rojstva in slik otrok s strani njihovih staršev, je kmalu postala tudi vir zabave s slikami obrazov odraslih. Zabeležila je neverjetno dobro obiskanost. Naročnik je bil navdušen s številom ustvarjenih videov in z vpletenostjo obiskovalcev aplikacije z BZ dm.

Elementi akcije: spletna aplikacija, spletne pasice, POS materiali

Sodelujoči:

Predstavnik naročnika: Anja Bučar

Vodja projekta v agenciji: Primož Tavčar

Kreativni direktor: Gregor Graf

Tekstopisec: Žiga Spoljerič

Art direktor: Gregor Graf

Oblikovalec: Lili Geček

Produkcijska hiša: digiGRAL

Glasbena podlaga: You tube

Avtor: digiGRAL
Naročnik: DM

Oceni