• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Spletna igra v obliki sestavljanke za novi Peugeot 208

Agencija iPROM je za Peugeot Slovenija v digitalnih medijih pripravila oglaševalsko akcijo za novi Peugeot 208. Ključna cilja sta bila gradnja prepoznavnosti novega vozila in vabilo na testne vožnje v salone. Spletna medijska strategija je med drugim zajemala tudi nov oglasni format iPROM Commercial break AD.

Kratek opis akcije: Za oglaševanje novega modela Peugeot 208 so v iPROM-u zasnovali spletno igro v obliki sestavljanke (puzzle) in jo umestili znotraj naprednega oglasnega formata iPROM Commercial break AD. Cilj same igre, sestavljanke, je bil spoznati notranjost novega modela Peugeot 208. Z vključevanjem uporabnikov s samo vsebino oglasa so dvignili odzivnost oglasov in čas vpletenosti uporabnika. Uporabnikom interneta so omogočili igranje igre znotraj samega interaktivnega oglasa in neposredno na spletnih medijih, vključenih v spletno medijsko strategijo. Igro so kot dopolnilo integrirali z družbenimi mediji in poleg naprednega formata uporabili tudi klasične spletne oglase.

Medijski zakup je iPROM izvedel s programsko opremo iPROM Cloud, kar mu je omogočilo ciljanje, izločanje prekrivanja med mediji po dosegu, upravljanje s frekvenco izpostavitve ter samodejno razporejanje medijskih sredstev med spletnimi mediji glede na odzivnost na oglasna sporočila v realnem času. Oglaševalska akcija je s pomočjo omenjene programske opreme sinhronizirano potekala v spletnih in mobilnih medijih.

Rezultati akcije: Cilj akcije je bil pridobiti 300 interesentov za testno vožnjo. iPROM je ob razpoložljivem proračunu za spletno oglaševanje ta cilj presegel in pridobil preko 900 prijav na testne vožnje. Od vseh uporabnikov, ki so v okviru igre sestavljali notranjost modela Peugeot 208, jih je 95 odstotkov oddalo svoje podatke, med kontaktiranimi pa je vsak tretji tudi dejansko obiskal enega izmed Peugeotovih salonov in opravil testno vožnjo.

Vodja projekta v agenciji: Igor Mali

Vodja projekta pri naročniku: Matej Kolar

Avtor: iPROM
Naročnik: Pegeout Slovenija

Oceni