• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Back 2 School

V spletni medijski agenciji iPROM so za pooblaščenega distributerja Applovih izdelkov Apcom pripravili oglaševalsko akcijo in z uporabo naprednih oglasnih formatov Banderola, iPROM Scroll AD™in iPROM Mobile Fullscreen AD poskrbeli za maksimalno opaznost.

Cilj akcije:predstavitev izdelkov s popusti za študente, profesorje in učitelje.

Elementi akcije/projekta: Apcom d.o.o. – Apple Authorised Distributor je ob začetku šolskega leta pripravil posebno akcijo, ki vključuje popuste za študente, profesorje in učitelje, Back 2 School. V promociji so posebno pozornost namenili internetu, kjer so uporabili napredne oglasne formate, s katerimi so dosegli tako spletne uporabnike kot uporabnike mobilnih naprav. Na spletu so uporabili dva napredna oglasna formata, Banderolo in iPROM Scroll ADTM,na mobilnih napravah pa so vključili napredni mobilni oglasni format – iPROM Mobile FullScreen AD. S programsko opremo za avtomatiziran proces zakupa medijskega prostora iPROM Cloud je celotna oglaševalska akcija sinhronizirano potekala v klasičnih in mobilnih spletnih medijih, kjer je bila uporabljena tehnologija HTML5.

Rezultati: Z uporabo naprednih oglasnih formatov Banderola, iPROM Scroll AD™in iPROM Mobile Fullscreen AD, so v iPROMu poskrbeli za maksimalno opaznost. Hkrati pa so s programsko opremo iPROM Ad Server optimizirali medijski zakup, in sicer tako, da so tehnološko izločili prekrivanje med mediji in zagotovili ustrezno frekvenco izpostavitve za najboljšo direktno odzivnost na oglasna sporočila. Najboljši in tudi pričakovan odziv je dosegel mobilni oglasni format iPROM Mobile FullScreen AD, ki je dosegel več kot 6-odstotno odzivnost. Najvišjo odzivnost so zabeležili ravno na iOS napravah (iPhone in iPad).

Za optimalno uporabniško izkušnjo so v iPROM-u uporabili tehnologijo odzivnega spletnega oblikovanja, kar pomeni, da so se oglasi prilagajali različnim mobilnim napravam.

Vodja projekta v agenciji iPROM: Miloš Suša

Medijska agencija: MA Marketing

Vodji projekta v medijski agenciji: Tomaž Lukman in Snežana Tumara

Predstavnica naročnika: Nina Bulovec

Avtor: iPROM
Naročnik: Apcom d.o.o. – Apple Authorised Distributor

Oceni