Največji e-trgovec na svetu

Alibaba je največja e-trgovina na svetu. Skupina je bila ustanovljena leta 1999, ko je Jack Ma postavil spletno stran alibaba.com, ki je bila namenjena poslovanju kitajskih proizvajalcev z naročniki v tujini. Leta 2012 sta dva izmed portalov, ki jih upravlja Alibaba, ustvarila že 170 milijard dolarjev prometa. Največji obseg poslovanja ustvari Alibaba na kitajskem trgu. Leta 2003 je ista skupina ustanovila še taobao.com, e-trgovino, namenjeno končnim kupcem. Sledile so še druge blagovne znamke – trgovine: tmail.com, Juhuasuan, eTao, Alipay in druge. Vsa podjetja so povezana s storitvami in razvojem e-trgovine.

Predaval bo Porter Erisman, bivši podpredsednik Alibabe

Porter Erisman
Porter Erisman, predavatelj

Američan Porter Erisman je avtor knjige Svet Alibabe, v kateri opisuje čas, ko je sam delal v tem podjetju. V obdobju 2000-2008 je bil podpredsednik družbe in je skrbel za mednarodne dejavnosti družbe, marketing in korporativne zadeve.
Porter Erisman je tudi avtor, režiser in producent dokumentarnega filma Krokodil iz Jangceja: Zgodba o Alibabi. Film je prejel številne nagrade in priznanja, med drugim za najboljši dokumentarni film na filmskem festivalu v San Franciscu.

Porter Erisman je avtoriteta na področju e-trgovine ter svetovalec številnih podjetij v Indiji, Nigeriji, Mehiki in Vietnamu. Govori kitajsko mandrinščino in živi v Šanghaju.

3-urni dogodek – popolni vpogled v sodobno e-trgovino

Na dogodku boste izvedeli vse o nastanku, razvoju in rasti največje e-trgovine na svetu. Spoznali boste razvoj e-trgovine v svetovnem merilu. In slišali, kako se model e-trgovine Alibabe širi po vsem svetu, predvsem pa v Indiji, Afriki in JV Aziji.

Predavatelj Porter Erisman bo poskrbel za živahen dialog z udeleženci seminarja.

Ogledali si boste tudi dokumentarni film Krokodil iz Jangceja.

Kdaj in kje

V petek, 16. oktobra 2015, ob 13. uri v Koloseju (BTC Ljubljana)

Kotizacija*

199 EUR + DDV

Naročniki na MM, člani SOZ, DMS in IAB Slovenija plačajo samo: 160 EUR + DDV.

*Če udeležba že prijavljene osebe ni možna zaradi višje sile, je možno prijaviti nadomestne udeležence. Upoštevali bomo samo pisne odjave, ki bodo prispele na naslov [email protected] do vključno 9. oktobra 2015. Če do tega datuma ne prejmemo pisne odjave, vam že vplačane kotizacije žal ne moramo povrniti. 

Paketi

  • 3 vstopnice: 360 EUR + DDV
  • 5 vstopnic: 500 EUR + DDV

Prijave na [email protected]